Advertentie

KRC Genk herdoopt Luminus Arena in Cegeka Arena

Cegeka is al shortsponsor van KRC Genk. ©BELGA

De voetbalclub KRC Genk versterkt haar samenwerking met de Hasseltse ICT-groep Cegeka en herdoopt haar stadion van Luminus Arena in Cegeka Arena.

Sinds juli 2019 prijkt Cegeka op het shortje van de viervoudige Belgische kampioen voetbal. KRC Genk promoveert Cegeka nu ook tot stadionsponsor. De komende tien jaar speelt de Limburgse fusieclub niet langer in de Luminus Arena, wel in de Cegeka Arena. 'Cegeka is een familiebedrijf en Genk is een familieclub, dus dat past', zegt Stijn Bijnens, de CEO van Cegeka.

Cegeka groeit en wil meer algemene bekendheid. 'De Vlaming weet niet wat we doen. Toch berekenen we elke maand hun kindergeld, van de meeste Vlamingen beheren we het patiëntendossier en vanaf volgende week gaan 1,2 miljoen ouders onze Smartschool-app gebruiken.'

Naamsbekendheid is ook van belang op de arbeidsmarkt. 'Dit jaar halen we meer dan 700 miljoen euro omzet. Om alleen al in Vlaanderen het groeitempo van de voorbije twee jaar te kunnen volgen, hebben we 500 nieuwe medewerkers nodig', zegt Bijnens.

De essentie

  • De voetbalclub KRC Genk herdoopt haar stadion van Luminus Arena voor de komende tien jaar in Cegeka Arena.
  • De samenwerking helpt het ICT-bedrijf Cegeka bekender te worden bij een groot publiek en op de arbeidsmarkt.
  • Cegeka Arena wordt het eerste 5G-stadion van België en een showcase en proeftuin vlak bij de Hasseltse hoofdzetel van Cegeka.

Cegeka gaat niet gebukt onder de pandemie en boekte in 2020 640 miljoen euro omzet (+ 14%), waaruit het 51,1 miljoen euro operationele winst puurde (+31%).

Traditie

De wortels van Cegeka liggen in het datacentrum van Kempense Steenkoolmijnen.
Stijn Bijnens
CEO Cegeka

Het Genkse stadion kan bogen op een rijke traditie. Op de site van de Cegeka Arena stond vroeger het André Dumont Stadion, genoemd naar de mijnbouwkundige die mee aan de wieg stond van de steenkoolindustrie in Limburg. Van 1919 tot 1988 haspelde de mijnclub Thor Waterschei zijn wedstrijden daar af, waarna de club fuseerde met KFC Winterslag tot KRC Genk. Sindsdien speelt Genk achtereenvolgens in het Thyl Gheyselinckstadion, het Fenixstadion, de Cristal Arena, de Luminus Arena en nu dus de Cegeka Arena.

Cegeka is opgericht in 1992 door de ondernemer André Knaepen. 'De wortels van het bedrijf liggen in het datacentrum van Kempense Steenkoolmijnen', zegt Bijnens.

5G-netwerk

KRC Genk, naast Club Brugge en Charleroi de enige Belgische club die operationeel winst boekt, verbindt zijn naam wat graag aan het Limburgse succesverhaal. 'Het is een eer ons aan het vlaggenschip van de Limburgse economie te kunnen verbinden', zegt Davy Vanhaen, de commercieel directeur van KRC Genk.

Bij de samenwerking wordt gewezen op het belang van het supersnelle 5G. 'Het stadion geeft ons een geweldige proeftuin in een unieke context en met een zeer grote impact', zegt Bijnens.

Voor ons is 5G samen met de cloud en artificiële intelligentie dé technologie om een productiviteitssprong te maken op de werkvloer.
Stijn Bijnens
CEO Cegeka

5G biedt nieuwe mogelijkheden voor fanbeleving met virtual en augmented reality. Denk aan toepassingen waarbij uit meerdere hoeken in realtime beelden kunnen worden bekeken of aan 3D-modellen waarbij veel videostromen en realtimedata nodig zijn. Op sportief vlak kunnen spelers worden gevolgd met nieuwe technologie. Organisatorisch kan worden gedacht aan slim parkeren en veiligheidsdrones.

Productiviteitssprong

Er is afgesproken minstens één innovatieve applicatie per jaar te ontwikkelen. Daarbij is de betrouwbaarheid van de 5G-netwerken van groot belang. Die eigenschap van 5G doet grote industriële spelers in Vlaanderen uitkijken naar mobiele private 5G-netwerken.

'Voor ons is 5G samen met de cloud en artificiële intelligentie dé technologie om een productiviteitssprong te maken op de werkvloer', zegt Bijnens. Zijn bedrijf hoopt een vierde telecomspeler te worden en dingt samen met de netwerkspecialist Citymesh mee naar een 5G-licentie

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud