Advertentie
Advertentie

KV Kortrijk verkocht aan Maleisisch zakenman

Vincent Tan is ook eigenaar van Cardiff ©getty images

De overeenkomst tussen KV Kortrijk en Vincent Tan is rond. De Maleisische zakenman zou de voetbalclub overnemen voor 5 miljoen euro.

De Belgische voetbalclub KV Kortrijk is nu ook officieel in handen van de Maleisische miljardair Vincent Tan. De zakenman kwam deze middag tot een akkoord met de familie Degrijse, de eigenaars van het West-Vlaamse team. Aan de overname zou een prijskaartje van 5 miljoen euro hangen.

De club komt pas vanavond met een officiële mededeling, maar voorzitter Joseph Allijns heeft het nieuws al bevestigd.

KV Kortrijk stond al langer in de etalage. Nadat de familie Degrijse in de zomer van 2013 zowat 81 procent van de aandelen had verworven, circuleerden er al langer geruchten over een verkoop. Maar het was pas toen vorige week de naam van Tan opdook, dat de plannen concreet werden. 

Excentrieke zakenman

Tan staat bekend als een excentrieke zakenman. Hij maakte faam als franchisehouder van de hamburgerketen McDonald’s in thuisland Maleisië en als eigenaar van de nationale loterij. De 63-jarige miljardair is ook eigenaar van de Welshe voetbalclub Cardiff City, die uitkomt in de Engelse Championship, onze tweede klasse.

De Maleisiër had eerder ook al interesse in een andere Belgische voetbalclub, Moeskroen-Péruwelz. Zijn voorkeur ging echter uit naar 'een stabiele eersteklasser'. Met Play-Off 1-ploeg KV Kortrijk lijkt hij in zijn opzet geslaagd.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud