Lionel Messi best betaalde sporter ter wereld

Lionel Messi in actie op het voetbalveld. ©Photo News

De 100 best betaalde atleten in de wereld verdienden volgens het rijkenblad Forbes het voorbije jaar 4 miljard dollar, 5 procent meer dan een jaar eerder.

Voetbal blijft onbetwistbaar een goudmijn voor de topspelers in de balsport. Dat blijkt ook dinsdag uit de jongste rangschikking van Forbes van de 100 atleten die de voorbije 12 maanden het meest mochten bijschrijven op hun bankrekening. De top 3 bestaat alleen uit voetballers: na Messi prijken Cristiano Ronaldo en Neymar op respectievelijk de tweede en de derde plek.

Toch voert het basketbal de rangschikking aan, met 35 van de 100 plekken tegenover maar 12 voor het voetbal. De meeste topbasketballers zijn Amerikaans. De Amerikaanse dominantie van de lijst blijkt ook uit het feit dat American football met 19 plaatsen en baseball met 15 plaatsen de volgende sporten zijn waar het meeste geld verdiend wordt.

Lebron James

De hoogst gerangschikte basketballer is LeBron James op de achtste plaats. In de top 10 staan voorts nog twee basketballers, een tennisser (Roger Federer), een bokser en spelers van American football.

127 miljoen
Loon Messi
Volgens Forbes verdiende Lionel Messi 127 miljoen dollar in 2018.

Voor Messi is het de eerste keer dat hij de lijst aanvoert. Vorig jaar was hij goed voor zilver. Volgens Forbes verdiende de Argentijn 127 miljoen dollar. Ronaldo was goed voor 107 miljoen en Neymar incasseerde met 105 miljoen bijna evenveel.

Messi stoot gewezen bokskampioen Floyd Mayweather van de eerste plaats. Die stond in zeven jaar tijd viermaal op het hoogste trapje. Er staan geen Belgen in de lijst en maar één vrouw, de tennislegende Serena Williams. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud