Advertentie

Louis Balcaen wint met Brunel tweede manche Volvo Ocean Race

©Volvo Ocean Race/Getty Images

Het Nederlandse Team Brunel heeft in Abu Dhabi de tweede manche van de Volvo Ocean Race gewonnen. Aan boord is de enige Belg in de prestigieuze zeilwedstrijd: Louis Balcaen. Zijn vader, industrieel Filip Balcaen, is een van de sponsors van het team.

Het 20-meter lange zeiljacht deed 23 dagen over het traject tussen Kaapstad en Abu Dhabi, en finishte zestien minuten voor het Chinese team Dongfeng. Pas in de laatste twee uur slaagde de boot, met Louis Balcaen aan het roer, erin om de leiderspositie weer over te nemen.

De Volvo Ocean Race is de meest prestigieuze langeafstandswedstrijd ter wereld. Op negen maanden tijd zeilen de zeven deelnemers de wereld rond, van Alicante, over Kaapstad, Abu Dhabi, China, Nieuw-Zeeland, Brazilliƫ, de VS en terug naar Europa.

De 25-jarige Balcaen kwam terug op het hoogste zeilniveau na een jarenlange strijd tegen lymfeklierkanker. 'Die ziekte heeft me alleen maar sterker gemaakt', zei hij daarover in een interview met De Tijd. Zijn vader is Filip Balcaen, de eigenaar van vinylfabrikant IVC. Hij is een van de sponsors van het Nederlandse Team Brunel.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud