Makelaar Mogi Bayat laat geld van Anderlecht blokkeren

Makelaar Mogi Bayat tijdens de match van Charleroi tegen Waasland-Beveren eind januari. ©Photo News

Mogi Bayat, één van de spilfiguren in de 'Operatie Propere Handen', heeft geld van RSC Anderlecht laten blokkeren. Anderlecht is verontwaardigd en zal de zaak voor de rechtbank uitvechten.

De in opspraak geraakte voetbalmakelaar reageerde daarmee op het feit dat Anderlecht hem niet langer betaalde voor enkele transferdeals uit het verleden. 

Na het voetbalschandaal van vorig jaar maakte Anderlecht bekend dat het alleen nog met makelaars zal werken die volledig transparant zijn. 'Hiermee maakten we een duidelijk statement als voorvechter van een clean voetbalmilieu. Inmiddels hebben verschillende makelaars hier constructief aan meegewerkt en werden de betalingen ook uitgevoerd', aldus de club dinsdagavond laat op haar website. 

Bij Bayat bestaan er - wegens gebrek aan transparantie, aldus Anderlecht - 'twijfels rond sommige transfers die hij uitvoerde als mandataris van RSC Anderlecht'. De club heeft dit aan Bayat gecommuniceerd, net als de gevolgen, namelijk een staking van de betalingen tot er volledige duidelijkheid bestaat. 'We hebben hierop echter geen reactie ontvangen. Daarnaast heeft de club aan de makelaars betrokken in de operatie Propere Handen, waarbij Anderlecht zich burgerlijke partij heeft gesteld, meegedeeld het verder verloop van de gerechtelijke procedure af te wachten.'

Maar Bayat heeft beslag laten leggen op tegoeden van Anderlecht. De club reageert 'verontwaardigd'. 'De club zal echter niet afstappen van zijn procedure en geen betalingen uitvoeren, totdat er volledige duidelijkheid is. Daarnaast heeft de club geen andere keuze dan zijn rechten via de rechtbank te verdedigen', aldus de mededeling. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud