Manager Kevin De Bruyne blijft aangehouden

Patrick De Koster. ©Photo News

Patrick De Koster, de manager van stervoetballer Kevin De Bruyne, blijft in voorlopige hechtenis. Hij werd vorige week aangehouden en in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en witwassen.

De advocaten van voetbalmakelaar Patrick De Koster vroegen woensdag voor de Brusselse raadkamer de vrijlating van hun cliënt. De voetbalmakelaar werd vorige week door de onderzoeksrechter aangehouden. De raadkamer besliste woensdag hem langer in voorlopige hechtenis te houden.

Vorige week vielen speurders voor huiszoekingen binnen op drie adressen van De Koster in Vlezenbeek, Knokke en Senegal, waar hij geregeld verblijft. Vrijdag stelde het parket hem in verdenking voor valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en witwassen.

Wolfsburg

De bal ging in 2019 aan het rollen na een klacht van Kevin De Bruyne. De Koster zou onterecht commissies opgestreken hebben toen De Bruyne nog bij het Duitse Wolfsburg speelde.

'Meneer De Koster is met stomheid geslagen, hij kan niet geloven wat er gebeurt', zegt zijn advocaat Louis De Groote. 'Hij heeft altijd alles gedaan in het belang van zijn cliënt en heeft op geen enkele manier een misdrijf gepleegd in het nadeel van meneer De Bruyne of zijn entourage.'

Nooit te kwader trouw

Volgens zijn advocaten valt De Koster dus niets aan te wrijven. 'Voor alle commissies zijn facturen opgesteld. Maar er zijn enkele bedragen waarover discussie mogelijk is. Hij heeft geen ongeoorloofde premies opgestreken en alles is altijd in alle transparantie gebeurd en is opgenomen in zijn boekhouding, die in beslag is genomen', zegt advocaat Jean-Pierre Buylle.

De onderzoeksrechter wil De Koster confronteren met de personen die de klacht ingediend hebben, onder wie De Bruyne. 'Hij wil de waarheid aan de oppervlakte doen komen en wil meewerken aan elke onderzoekshandeling. Een confrontatie lijkt me ook nuttig, onder meer wegens de bijzondere relatie die meneer De Koster had met meneer De Bruyne', zegt zijn advocaat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud