Manchester City maakt De Bruyne bestbetaalde Belgische voetballer

Kevin De Bruyne. ©Action Images via Reuters

Manchester City heeft het contract met Kevin De Bruyne, dat nog doorliep tot 2021, opengebroken en verlengd tot midden 2023. De Bruyne zal nog meer gaan verdienen.

'Mijn intentie was ook om hier voorlopig te blijven, dus ik ben erg tevreden met mijn nieuwe contract', reageerde de Belgische middenvelder.

Het nieuwe contract maakt van De Bruyne volgens Het Nieuwsblad de best betaalde Belg in de voetbalgeschiedenis. Per week zou hij meer dan 340.000 euro kunnen verdienen. Als alle premies, portretrechten en tekengelden verrekend worden, kan hij nog een pak hoger uitkomen. Mogelijk zelfs tot 400.000 euro op weekbasis.

Het nieuwe contract maakt De Bruyne de topverdiener bij City, samen met de Argentijnse spits Sergio Agüero. Naar Belgische normen gaat het om een ongezien bedrag. De Bruyne laat Romelu Lukaku en Eden Hazard achter zich. Die laatste verwacht bij Chelsea een nieuwe verbintenis te ondertekenen.

31 treffers

De Bruyne kwam in de zomer van 2015 over van VfL Wolfsburg voor ongeveer 75 miljoen euro. In 122 wedstrijden voor de 'Citizens' maakte De Bruyne 31 doelpunten en bereidde hij 38 treffers voor.

In de huidige voetbaljaargang staat de teller op 8 doelpunten en 13 assists in 32 wedstrijden. 'Kevin heeft dit seizoen laten zien hoe belangrijk hij is voor het team. Het nieuwe akkoord met hem is geweldig nieuws voor onze club', aldus technisch directeur Txiki Begiristain.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud