Advertentie

Mithra-topman Fornieri investeert in Standard

Luikenaar en Mithra-oprichter François Fornieri stapt in het kapitaal van eersteklasser Standard.

François Fornieri, de sterke man van het farmabedrijf Mithra, neemt de helft van de aandelen van de Luikse eersteklasser Standard over van Bruno Venanzi, die voorzitter blijft.

De Luikse zakenman François Fornieri, een vurig supporter van de Rouches, koopt 50 procent van de aandelen van de Luikse eersteklasser over van Bruno Venanzi. Die blijft wel voorzitter van de voetbalclub. Fornieri en Venanzi zullen samen de rol van gedelegeerd bestuurder op zich nemen.

Fornieri stapt ook in het vastgoedproject rond het stadion, waarin eerder al onder meer Rode Duivel en oud-Standard-speler Axel Witsel investeerde.

‘Ik ben verheugd dat François in de club stapt als aandeelhouder’, zegt Venanzi op de clubwebsite. ‘Zijn passie, enthousiasme, visie en ervaring in de zakenwereld zijn onmiskenbare troeven voor de ontwikkeling van Standard de Liège.’

Fornieri, een Luikenaar met Italiaanse roots, vult aan: ‘Ik heb altijd mijn liefde uitgesproken voor mijn stad en de Rouches waar ik gedurende vele jaren abonnee was. Ik kijk ernaar uit om vanaf nu samen met Bruno en zijn team de ontwikkeling van de club te bespoedigen.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud