Moeskroen slaat terug naar KV Mechelen

Voetbalploeg Moeskroen (foto) ligt in conflict met concurrent KV Mechelen. ©Photo News

Door het indienen van een strafklacht schendt KV Mechelen de interne regels van de Belgische Pro League.

Dat stelt voetbalclub Moeskroen in een brief aan de Pro League, meldt de VRT donderdagavond.

Eerder deze week bleek dat KV Mechelen bij het parket een strafklacht met burgerlijkepartijstelling had ingediend tegen Moeskroen. Het parket voert nu een gerechtelijk onderzoek naar valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en oplichting door de voetbalclub Moeskroen.

Maar Moeskroen wijst erop dat de strafklacht in strijd is met het interne reglement van de Pro League. Daarin staat dat 'alle geschillen tussen leden aan de Algemene Vergadering zullen worden voorgelegd'. Moeskroen wijst er fijntjes op dat de Pro League sancties kan opleggen, zoals een boete of de uitsluiting, als een voetbalclub de statuten niet respecteert.

We pikken het niet dat we opnieuw door het slijk gehaald worden.
Voetbalclub Moeskroen

'Moeskroen is van mening dat het morele en materiƫle schade heeft geleden door het gedrag, de uitspraken, de beschuldigingen en de insinuaties van KV Mechelen. De verstandhouding tussen beide clubs is danig verziekt. We pikken het niet dat we opnieuw door het slijk gehaald worden', klinkt het.

Buitenlandse makelaars

De Vlaamse ondernemers Dieter Penninckx (Brantano) en Olivier Somers (Gemaco), sinds dit jaar de nieuwe eigenaars van de traditieclub KV Mechelen, hopen dat de onderzoeksrechter onomstotelijk vastlegt dat Moeskroen al jaren in handen is van buitenlandse makelaars. De regels van de Belgische voetbalbond verbieden dat spelersmakelaars eigenaar zijn van een club.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud