Nederlandse kandidaat FIFA-voorzitterschap haakt af

Michael van Praag zag in dat hij geen kans maakte om op eigen kracht FIFA-baas te worden. ©AFP

Michael van Praag trekt zich terug als kandidaat voor het voorzitterschap van de FIFA. Dat laat de geboren Amsterdammer donderdag via de KNVB weten. Hij steunt de Jordaanse kandidaat Prins Ali Bin Al-Hussein. De ogen zijn nu gericht op de Portugees Luis Figo, die mogelijk hetzelfde doet.

De drie tegenkandidaten van huidig FIFA-voorzitter Sepp Blatter waren al langer met elkaar in gesprek om de krachten te bundelen tegen de Zwitser. Vorige week nog bespraken ze tijdens een geheime ontmoeting in Zwitserland hun kansen.

Het trio reisde de afgelopen vier maanden de hele wereld over om de verschillende bondsvoorzitters van hun programma te overtuigen. Waarschijnlijk heeft Van Praag tijdens die bijeenkomst ingezien dat Bin Al-Hussein beduidend meer steun heeft bij de 209 aangesloten bonden dan hij zelf.

Van Praag bleef tot donderdag ontkennen dat hij overwoog zich terug te trekken. Wel benadrukte de oud-voorzitter van Ajax dat zijn voornaamste doel was verandering bij de FIFA aan te brengen. Het was hem er vooral om te doen dat Blatter niet herkozen zou worden. Wie de Zwitser uiteindelijk moest opvolgen, dat vond hij van ondergeschikt belang.

Van Praag licht donderdagavond zijn plannen toe tijdens een persconferentie in Amsterdam.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud