Obligatielening KV Mechelen overtreft verwachtingen

©Photo News

De obligatieleningen die de voetbalclub KV Mechelen heeft uigeschreven voor twee nieuwe tribunes zijn een succes. De club wil in totaal 3,5 miljoen euro inzamelen en heeft op drie weken tijd al 3,2 miljoen ingezameld, meldt Gazet van Antwerpen. Waarschijnlijk zal er veel meer geld worden verzameld.

De nieuwe tribunes kosten in totaal 9,1 miljoen euro. Daarvan wordt 5,6 miljoen euro betaald met eigen middelen, geld van privé-investeerders en subsidies. De resterende 3,5 miljoen euro wil de club verzamelen door een obligatielening uit te geven. Iederen die wil, kon intekenen op de lening voor 1.000 euro. Ze loopt zeven jaar en brengt een jaarlijks brutorendement op van 4,25 procent.

Massaal

De raad van bestuur, de directie en de supportersclub gaven het goede voorbeeld door voor 700.000 euro in te tekenen. Nadien volgden supporters en commerciële partner massaal. Na drie weken is al 3,2 miljoen euro ingezameld.

'De inschrijvingen komen sneller binnen dan we ze kunnen verwerken. Na de vorige infovergadering voor onze fans hebben er 45 mensen ingetekend voor een totaalbedrag van 200.000 euro', zegt commercieel directeur Marc Faes aan Het Nieuwsblad.

Ongerust

'Ik krijg ongeruste telefoontjes van supporters die vrezen dat ze te laat zijn om nog mee te investeren. Zij kunnen gerust zijn: iedereen die nog wil intekenen, krijgt daar de kans tot en met 15 juni. De kans bestaat dat we over het beoogde bedrag van 3,5 miljoen gaan en zelfs aan 4 miljoen euro geraken. Het surplus gaan we dan gebruiken voor fase drie - de renovatie van hoofdtribune - en vier - de vernieuwing van het gebouw met de business seats - van onze verbouwingswerkzaamheden.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud