Overname van Moeskroen door Lille is rond

Moeskroen beschikte drie weken voor de start van het seizoen nog niet over een volwaardige spelerskern. ©Photo News

De Belgische voetbalclub Moeskroen komt in handen van de Franse eersteklasser Lille OSC.


De overname moet een einde maken aan de vaudeville bij de club. Moeskroen was sinds 2018 in handen van de Thaise zakenman Pairoj Piempongsant, maar de club werd de facto gestuurd door voetbalmakelaars. Dat leidde tot oeverloze discussies bij het toekennen van een proflicentie.

De Henegouwers grepen in april aanvankelijk naast een proflicentie voor komend seizoen, maar vonden in mei in ‘tweede zit’, tot verrassing van velen, wel opnieuw gehoor bij het BAS. Moeskroen kon daardoor in 1A blijven. Het was de vijfde keer in zes jaar tijd dat de club op die manier haar licentie behaalde.

Jonge spelers

De Franse club wil Moeskroen gebruiken om jonge spelers te stallen. Beide steden liggen slechts 25 kilometer van elkaar.

De bekrachtiging van de overname bleef maar aanslepen. Drie weken voor de start van het nieuwe seizoen had de club nog geen echt volwaardige spelerskern. Er moesten zelfs oefenwedstrijden worden geannuleerd. Er waren wel al spelers van Lille op de terreinen van Moeskroen Moeskroen gesignaleerd.

De twee clubs kwamen al eerder met elkaar in contact. Lille was eerder tussen 2011 en 2015 voor 51 procent aandeelhouder van Moeskroen.

Het nieuws werd op Twitter aangekondigd en zaterdagnamiddag wordt er meer uitleg gegeven op een persconferentie.


De Fransman Fernando Da Cruz zou opnieuw hoofdcoach worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud