Proces Pistorius van start

Oscar Pistorius staat terecht voor de moord op de zijn vriendin Reeva Steenkamp. - AFP ©AFP

In Zuid-Afrika begint maandag het proces tegen Oscar Pistorius, de Olympische sprinter met geamputeerde onderbenen. De atleet wordt ervan verdacht vorig jaar op Valentijnsavond zijn vriendin Reeva Steenkamp te hebben neergeschoten. Pistorius houdt zijn onschuld staande.

Het Zuid-Afrikaanse tv-netwerk MultiChoice start maandag een speciale tijdelijke zender, 'The Oscar Pistorius Trial Channel'. 300 andere journalisten zijn neergestreken in Pretoria om verslag te doen over de zaak. Het zegt genoeg hoe spraakmakend het proces is dat vandaag start in Zuid-Afrika tegen de Olympische sprinter en 'blade runner' Oscar Pistorius. 

Pistorius staat terecht voor de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp. Vorig jaar, op Valentijnsavond, schoot Pistorius door de deur van de badkamer zijn vriendin en fotomodel Reeva Steenkamp dood. Pistorius (27) zelf houdt staande dat hij zijn vriendin verwarde met een inbreker en pleit onschuldig. Het openbaar ministerie zegt evenwel indicaties te hebben dat de relatie tussen Pistorius en Steenkamp stroef liep en dat de schietpartij er kwam na een ruzie. 

In Zuid-Afrika is er geen jury die beslist over schuld of onschuld en dus ligt het lot van Pistorius in handen van rechter Thokozile Masipa. Zuid-Afrika zal reikhalzend uitkijken naar zijn oordeel, want zowel Pistorius als Steenkamp waren in eigen land erg populair. Pistorius verwierf roem door als eerste atleet met twee geamputeerde onderbenen toch deel te nemen aan de Oympische Spelen in Londen in 2012. Reeva was in Zuid-Afrika bekend als model. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud