Roger Lambrecht verkoopt Sporting Lokeren aan ex-spelersmakelaar

Roger Lambrecht van Sporting Lokeren heeft zijn club verkocht ©Photo News

Ex-spelersmakelaar en concertpromotor Louis De Vries koopt voetbalclub Sporting Lokeren. Daarmee komt een einde aan het voorzitterschap van eigenaar Roger Lambrecht.

De Vries (72) is geen onbekende in het voetbalmilieu. Hij was bestuurder bij Antwerp en stond aan de wieg van fusieclub Germinal Beerschot Antwerpen waar hij sportief directeur werd. Volgens Het Laatste Nieuws brengt De Vries een hoop ervaring mee naar Daknam. Glen De Boeck blijft trainer van de club zelfs al zou Lokeren degraderen naar tweede.

De overname betekent het einde van de 87-jarige Roger Lambrecht die sinds 1994 voorzitter is van de club. Lambrecht, die zijn fortuin verdiende met zijn familiale bandenbedrijf, heeft altijd gezegd dat hij minstens 20 miljoen euro wou voor de club maar naar verluidt zou De Vries niet eens de helft hebben betaald. Lambrecht had al een tijdje aangegeven dat hij genoeg had van het voetbal. Door zijn wankele gezondheid was hij niet meer in staat om een voetbalclub te leiden.

De afgelopen weken kwamen verschillende kandidaat kopers aankloppen bij Sporting Lokeren. Een ervan was een Colombiaanse investeringsgroep gelinkt aan de Zuid-Amerikaanse drankenfabrikant Postobon en eigenaar van de Colombiaanse club Atletico Nacional. Ook een Vlaamse groep rond IT-ondernemer Joris Van Der Gucht, topman van het snelgroeiende fintechbedrijf Silverfin, had zich aangemeld.

Lokeren is indirect belanghebbende bij de Operatie Zero, rond matchfixing in de Belgische eerstevoetbalklasse. Daaruit moet nog blijken of Lokeren, dat als laatste eindigde, degradeert of in eerste klasse mag blijven als KV Mechelen of Waasland-Beveren, twee clubs die in opspraak kwamen, bestraft worden. In principe degradeert Lokeren tenzij ze gehoor krijgt bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) in het matchfixingschandaal.

Lokeren eist nu de plek van KV Mechelen op in 1A als de degradatie van Malinwa naar 1B bevestigd wordt door het BAS. Beerschot is er echter van overtuigd dat de promotie aan de Ratten toekomt, en weerlegt in een brief die donderdag naar de Belgische voetbalbond werd gestuurd de Lokerse argumenten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud