in memoriam

Scarpa sterft na verkeersongeval

De Italiaanse wielrenner Michele Scarponi is overleden na een verkeersongeval tijdens een training.

De 37-jarige Italiaanse wielrenner kwam in zijn woonplaats Filottrano om nadat hij tijdens een training werd aangereden door een busje. Hij laat een vrouw en twee kinderen na.

'Dit is een tragedie die te groot is om geschreven te worden', schrijft zijn wielerploeg Astana in een persbericht.

Scarponi won maandag nog de de eerste etappe van de Ronde van de Alpen (voorheen Ronde van Trentino). Die meerdaagse koers eindigde vrijdag.

Scarponi won maandag nog de de eerste etappe van de Ronde van de Alpen (voorheen Ronde van Trentino). ©Photo News

'Na de Ronde van de Alpen keerde hij met de auto terug naar huis en 's avonds was hij bij zijn familie. Zaterdagochtend vertrok hij voor een trainingsritje en toen sloeg het noodlot toe. We moeten afscheid nemen van een groot kampioen en een geweldig man, die altijd lachte. Hij was een fantastisch persoon voor iedereen in het team', schrijft Astana.

Kopman

Scarponi zou volgende maand tijdens de Ronde van Italië de kopman van Astana zijn. Hij was aangewezen als vervanger van Fabio Aru, die vanwege een knieblessure de honderdste editie van de Giro moet laten schieten. Scarponi won de Italiaanse etappekoers in 2011. In 2012 en 2013 eindigde hij als vierde.

In 2012 schorste zijn toenmalige werkgever Lampre Scarponi tijdelijk toen hij had toegegeven tot twee keer toe contact te hebben gehad met dopingarts Michele Ferrari. Scarponi werd eerder als eens twee jaar geschorst wegens zijn betrokkenheid in een dopingaffaire rond de Spaanse arts Eufemiano Fuentes.

Wielerwereld geschokt

'Scarpa', een van de ouderdomsdekens in het wielerpeloton, was erg geliefd bij zijn collega's.De wielerwereld reageert dan ook geschokt.

Bij Astana was Scarponi ploegmaat van Laurens De Vreese. Die reageerde met de tweet: 'Scarpa, vriend, broer. Bedankt voor alle mooie momenten en de geweldige ervaringen die je ons gaf. Je zit voor altijd in onze gedachten. Ik wens je familie alle sterkte toe in deze zware tijden.'

Ook olympisch kampioen Greg Van Avermaet betuigde zijn medeleven. 'We zullen hem missen in het peloton, altijd een glimlach op het gezicht.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud