Sporting Lokeren failliet

Jelle Van Damme van Sporting Lokeren. ©BELGA

De voetbalclub haalt net niet zijn vijftigste verjaardag.

De ondernemingsrechtbank van Dendermonde heeft Sporting Lokeren maandag failliet verklaard. Er zijn twee curatoren aangesteld.

Lokeren ging ten onder aan een schuldenlast van 4,5 miljoen euro bij spelers, trainers, medewerkers en leveranciers. 'Bovenop kwam een bedrag van 3,5 miljoen dat aan oud-voorzitter Roger Lambrecht moest betaald worden', zegt Kris Goeman, advocaat van de voetbalclub uit 1B met stamnummer 282.

Voorzitter Louis de Vries liep maandagochtend al vooruit op het vonnis. 'De raad van bestuur en ikzelf zijn er niet in geslaagd tijdig de noodzakelijke investeerders aan te trekken om de deadlines te halen die de continuïteit van de club moesten verzekeren.'

De Vries, ex-spelersmakelaar en concertpromotor, kocht Sporting Lokeren midden vorig jaar van Roger Lambrecht, die een kwarteeuw voorzitter was van de club. De Vries was eerder bestuurder bij Antwerp en stond aan de wieg van fusieclub Germinal Beerschot Antwerpen waar hij sportief directeur werd. 

Fusiegesprekken met Hamme

Sporting Lokeren strandt door het faillissement twee maanden voor zijn vijftigste verjaardag. De club ontstond op 22 juni 1970 door de fusie van Standaard en Racing Lokeren. 

Als wit-zwart-geel niet kan samenwerken met een andere ploeg verdwijnt de club. Een andere optie is dat er een nieuwe opstart komt, zij het in vierde provinciale in Oost-Vlaanderen.

De jeugdwerking van Lokeren voerde al fusiegesprekken met VW Hamme. Dat team is een degradant in de tweede amateurklasse. De nieuwe fusieclub zou spelen met het stamnummer van Hamme en dus volgend seizoen uitkomen in de derde amateurklasse. 

Uiteraard moeten de partijen eerst een akkoord bereiken. In het kamp van VW Hamme is niet iedereen opgezet met een mogelijke fusie met Sporting Lokeren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud