Stervoetballer Ronaldo niet vervolgd voor verkrachting

©AFP

De Portugese topvoetballer Cristiano Ronaldo hoeft niet langer vrezen voor vervolging. De openbaar aanklager in Las Vegas gaat wegens een gebrek aan bewijzen geen strafzaak starten.

Ronaldo werd ervan beschuldigd in 2009 in het Amerikaanse gokparadijs een Amerikaanse vrouw, Kathryn Mayorga, te hebben verkracht. Ze meldde zich in augustus vorig jaar bij de politie in Las Vegas, met het verzoek om het onderzoek te heropenen.

Tien jaar geleden, op 13 juni 2009, belde ze de politie al eens met de mededeling dat ze slachtoffer was geworden van een seksueel misdrijf. De Amerikaanse vrouw wilde toen niet zeggen waar het was gebeurd en wie de dader was. Het onderzoek werd daarom al snel gesloten.

Vorig jaar trad de vrouw alsnog naar buiten met haar verhaal. Ze onthulde dat Ronaldo haar een bedrag van 325.000 euro had betaald om de verkrachting stil te houden. Volgens de 33-jarige Portugees vond de seks met wederzijdse toestemming plaats. Ronaldo liet eerder weten de beschuldiging van de vrouw ‘een afschuwelijke misdaad te vinden die ingaat tegen alles wat ik ben en waarin ik geloof’.

‘Op basis van de beschikbare informatie kunnen de beschuldigingen niet met zekerheid bewezen worden’, liet de openbaar aanklager van Clark (Nevada) weten in een persbericht. ‘We weigeren dan ook om te vervolgen.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud