Steven Martens stapt op bij voetbalbond

Steven Martens. ©Photo News

Na iets meer dan 4 jaar stapt Steven Martens op als CEO van de Belgische voetbalbond. Dat meldt Sporza.

Martens geeft er zelf de brui aan, nadat de druk op zijn positie de jongste weken fors was toegenomen. Enkele bondsbonzen verweten Martens mismanagement en een geldverslindende bedrijfsvoering. 

Aanvankelijk leek Martens die paleisrevolutie nog het hoofd te kunnen bieden. Maar bij de publicatie van de jaarresultaten van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) ging het weer mis. Martens pakte uit met een jaarwinst van ruim 600.000 euro, maar die was vatbaar voor interpretatie.

Om die reden weigerden de Belgische profclubs de jaarrekening goed te keuren. De clubs struikelden over een reeks uitgaven die een interne audit naar boven brachten. Het verhaal over het niet-afgezegde hotel dat voor de spelersvrouwen was geboekt tijdens het WK in Brazilië leidde zoals eerder al uitlekte tot een financiële kater van 300.000 euro.

Maar er was ook discussie over de kosten van het tv-programma 'Iedereen Duivel', dat werd gemaakt door Bonka Circus, het bedrijfje van Rode Duivels-kapitein Vincent Kompany. Ook reclamebureau Boondoggle ontving 600.000 euro voor zijn campagne rond de Duiveluitdagingen, terwijl er geen contract bleek te bestaan tussen het bureau en de KBVB.

Martens stelde dat hij elke uitgave kon verdedigen, en dat de kritiek in feite een afrekening was. Die blijkt hem nu fataal te zijn geworden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud