Thibaut Courtois wordt aandeelhouder bij Spaanse derdeklasser

Thibaut Courtois is doelman bij Real Madrid. ©AFP

Vorige week investeerde de Belgische doelman Thibaut Courtois in het e-sportsbedrijf Dux Gaming. Dat koopt nu een deel van de Spaanse derdeklasseploeg Internacional de Madrid.

Het Spaanse e-sportbedrijf Dux Gaming koopt aandelen van de derdeklassevoetbalploeg Internacional de Madrid, of kortweg Inter de Madrid. Vanaf volgend seizoen zal de ploeg Dux Internacional de Madrid heten. De club maakte het nieuws zelf bekend via sociale media.

Die deal maakt de Belgische voetballer Thibaut Courtois mede-eigenaar van de Spaanse club. Courtois, momenteel doelman bij Real Madrid, investeerde vorige week in Dux Gaming, samen met de Spaanse spits Borja Iglesias (27).

Virtuele sportwedstrijden

Dux Gaming is het eerste gamingbedrijf dat een deel van een voetbalclub koopt. 'We worden de eerste ploeg die voetbal en e-sports op dezelfde hoogte zet', schrijft Inter de Madrid op zijn website. 'We willen het imago, het publiek en het inzicht van de e-sports gebruiken om het voetbal naar een hoger niveau te tillen.'

De 28-jarige Courtois is een fervent gamer en nam tijdens de lockdown ook enkele keren deel aan e-sportwedstrijden, en lang niet alleen voetbalgames. Zo klopte hij onder meer Stoffel Vandoorne in een van de vele virtuele Formule 1-wedstrijden waaraan hij deelnam. Ook in een online basketbalwedstrijd van de NBA scoorde Courtois punten. 'Ik heb altijd graag sportgames gespeeld', zegt hij in een reactie. 'Tijdens de lockdown heeft iedereen kunnen zien hoe belangrijk e-sports zijn. Ik wil daar deel van uitmaken.'

Ik heb altijd graag sportgames gespeeld. Tijdens de lockdown heeft iedereen kunnen zien hoe belangrijk e-sports zijn. Ik wil daar deel van uitmaken.
Thibaut Courtois
Doelman Real Madrid

Internacional de Madrid werd in 2002 opgericht. Vorig seizoen werd de ploeg achtste in de Spaanse derdeklassecompetitie, die door de coronacrisis vroegtijdig werd stopgezet. De instap van Dux Gaming zou niets veranderen aan het sportieve management van de club.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud