Thuisfitnessketen Peloton trekt naar de beurs

Peloton, het New Yorkse bedrijf dat diensten aanbiedt voor fitness thuis en klassieke fitnesszaken overbodig wil maken, zet de eerste stappen naar een beursgang.

In het toekomstbeeld van co-oprichter en CEO John Foley zijn fitnessketens ten dode opgeschreven. Het is veel comfortabeler om thuis te fitnessen, mits de apparaten en de online begeleiding aan kwaliteit winnen, is het uitgangspunt van Peloton.

Het in 2012 opgerichte bedrijf verkoopt hometrainers en loopbanden in combinatie met tablets. Op die schermen worden live-trainingen gestreamd. Peloton verdient zowel met de verkoop van de fitnessapparaten als met abonnementen op trainingsvideo's geld. Tegenover zakenzender CNBC vergeleek Foley zijn bedrijf met Netflix.

Vertrouwelijke aanvraag

Het 'Netflix voor fitness' staat nu dicht bij een beursgang. Peloton heeft een conceptaanvraag voor een beursnotering ingediend bij beurswaakhond SEC, meldt het New Yorkse bedrijf in een summier persbericht.

Het is niet bekend hoeveel aandelen Peloton wil uitgeven, noch hoeveel de beursgang moet opleveren. De initiƫle aanvraag bij de SEC gebeurde vertrouwelijk, wat betekent dat informatie uit de documenten voorlopig niet openbaar is.

Nieuwsdienst Bloomberg meldde eerder dit jaar dat Peloton bij de beursgang kan worden gewaardeerd op 8 miljard dollar. Bij een private investeringsronde vorig jaar augustus, die 550 miljoen dollar opleverde, werd het bedrijf een waarde van ruim 4 miljard dollar toegedicht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud