Tieltse ondernemer koopt KV Oostende

Frank Dierckens is de nieuwe sterke man van KV Oostende. ©Photo News

De verzekeringsmakelaar Peter Callant stopt als voorzitter van de eersteklasser KV Oostende. Hij wordt opgevolgd door de Tieltse ondernemer Frank Dierckens, die ook hoofdaandeelhouder wordt.

Callant zal zich 'na een zeer intens jaar opnieuw meer toeleggen op zijn verzekeringsbedrijf', meldt KV Oostende maandagochtend in een persbericht. Frank Dierckens, de CEO van Diaz Sunprotection (gordijnen, zonwering en raamdecoratie) en tot voor kort ondervoorzitter, is Callants opvolger. 'Dierckens is als CEO van Diaz Sunprotection al drie seizoenen sponsor van KV Oostende. Hij wordt hoofdaandeelhouder en ook voorzitter', klinkt het.

Dierckens heeft Callant volledig uitgekocht. Hij neemt de 82 procent over van Callant en krijgt 92 procent van de voetbalclub in handen. Dierckens kondigt ook een kapitaalverhoging aan - het zou om 3 miljoen euro gaan.

De andere aandeelhouders zijn de projectontwikkelaar Bart Versluys (5 procent) en de ondernemer Gino Vanderhaeghen (3 procent). 

Licentie

De reden voor de wissel aan de top is volgens ingewijden dat KV Oostende geld nodig heeft. En dat geld kon Callant niet op tafel leggen, de nieuwe hoofdaandeelhouder Dierckens wel.

De voetbalbond bekijkt momenteel het licentiedossier van KV Oostende. Met de kapitaalinbreng van Dierckens is de kans groter dat KV Oostende een licentie krijgt.

Gewezen voorzitter Marc Coucke liet KV Oostende een jaar geleden over aan Callant, omdat de miljonair de nieuwe sterke man van Anderlecht werd. Coucke zei toen dat hij KV Oostende schuldenvrij had nagelaten. Coucke had nog 15 miljoen euro tegoed, maar schold die kwijt. Nu blijkt dat de financiële situatie nog niet rooskleurig is. Vandaar de extra nood aan kapitaal. 

Sanering

'Tegen eind dit seizoen moeten we de sanering afgewerkt hebben en opnieuw aan de uitbouw van KVO denken. Daarom zullen we ook een kapitaalverhoging doorvoeren, zodat de club groeiperspectieven behoudt. We moeten drijven op eigen inkomsten door verstandige beslissingen te nemen en een meerwaarde te realiseren via een doordacht transferbeleid. We moet hoger mikken dan de voorbije twee seizoenen', zegt Dierckens.

Verzekeringsmakelaar Peter Callant (links) volgde Marc Coucke in februari 2018 op als voorzitter van KV Oostende, maar treedt na een jaar al af. ©BELGA

Het lijkt erop dat Coucke - een jaar na datum - een echte overnemer heeft gevonden voor KV Oostende. Voor Coucke is het van cruciaal belang dat KV Oostende financieel gezond is. Want de club moet elk jaar 1,2 miljoen euro aan Coucke betalen, omdat het stadion op zijn naam staat.

'Volle inzet'

Begin februari 2018 werd Callant voorgesteld als de nieuwe sterke man bij de kustploeg, waar hij Coucke opvolgde. 'Het voorzitterschap van KV Oostende heb ik altijd met volle inzet op mij genomen', verklaart de verzekeringsmakelaar. 'Vandaag mogen we trots zijn op wat er extrasportief is gerealiseerd. We maakten ook sportief de goede keuzes op het vlak van de trainersstaf en het management.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud