Advertentie

Tiger Woods is terug

Tiger Woods ©AFP

Zijn loopbaan leek voorbij, maar dat was buiten Tiger Woods' talent gerekend. De Amerikaan won gisteren de Masters en zo zijn vijftiende Major-zege.

De Masters is het eerste major golftornooi van het seizoen. Woods zegevierde op de Augusta National golfbaan met een totaal van 275 slagen. Daarmee bleef hij zijn drie landgenoten Dustin Johnson, Xander Schauffele en Brooks Koepka één slag voor.

De Italiaan Francesco Molinari, die voor de aanvang van de slotronde nog twee slagen voorsprong telde op de naaste concurrentie, zag Woods en Koepka in de fout gaan waarmee hij een drie slagen voorsprong nam. De 36-jarige regerende Open Championship-winnaar zag op de twaalfde en vijftiende hole tot twee keer toe de bal in het water verdwijnen, waardoor hij uiteindelijk werd verwezen naar een gedeelde vijfde plaats.

Woods, die zich de beste toonde in 1997, 2001, 2002 en 2005, putte op zijn laatste zes holes nog drie birdies weg die hem de overwinning opleverden. De Amerikaan Justin Thomas lukte op de zestiende 155 meter lange par-3 nog een hole-in-one.

Voor Woods is het zijn vijftiende Major-overwinning waarmee hij drie titels verwijderd is van de recordhouder Jack Nicklaus. Hij telt nu wel evenveel Master-titels als Nicklaus. Hij nam voor de twintigste keer deel aan de Masters, maar zijn laatste grote golftitel dateerde al van 2008.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud