Tom Boonen wint derde keer in Kuurne

Tom Boonen (foto: Belga) ©BELGA

Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step) heeft zondag Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam geschreven. En dat voor de derde keer in zijn carrière na zeges in 2007 en 2009.

Na 197 kilometer bleef Boonen in de sprint nipt de Nederlander Moreno Hofland (Belkin) voor. De derde plaats ging naar Sep Vanmarcke (Belkin).

Van bij de start lag het tempo zeer hoog. Na 25 kilometer koers vormde zich een kopgroep met de Rus Vladimir Isaichev, de Zwitser Silvan Dillier, de Nederlander Michael Vingerling en de Est Gert Joeaar. Zij reden voor de grote groep uit tot aan de Oude Kwaremont. Daar plaatsten Omega Pharma-Quick.Step en Belkin een fikse versnelling.

Tien renners begonnen met een kleine minuut voorsprong aan de eerste van twee plaatselijke ronden over elk 16 kilometer. In de kopgroep zaten maar liefst vijf renners van Omega Pharma-Quick.Step: Boonen, Stijn Vandenbergh, Guillaume Van Keirsbulck, Matteo Trentin en Nikolas Maes. Belkin had met Vanmarcke, Maarten Wynants en Hofland drie ijzers in het vuur. Verder tekenden Johan Vansummeren (Garmin-Sharp) en Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen-Baloise) present.

Met nog 16 kilometer voor de boeg behield de kopgroep iets meer dan een minuut voorsprong op het achtervolgende peloton. In de laatste vier kilometer deden Vanmarcke, Vandenbergh en Vansummeren pogingen om te ontsnappen, maar een select groepje zou uiteindelijk sprinten voor de zege. Daarin etaleerde Boonen zijn klasse.

Op de erelijst volgt Boonen de Brit Mark Cavendish op, die in 2012 als eerste over de meet kwam. In 2013 werd Kuurne-Brussel-Kuurne afgelast wegens hevige sneeuwval.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud