Transfers tillen inkomsten RSC Anderlecht over 100 miljoen

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock groet het publiek na de Champions League-wedstrijd tegen Celtic Glasgow. ©BELGA

Voetbalclub RSC Anderlecht heeft vorig jaar 104,5 miljoen inkomsten geboekt, vooral dankzij enkele lucratieve transfers. De hoge uitgaven maakten echter dat daar amper 350.504 euro winst op werd gemaakt.

Dat alles blijkt uit de jaarrekening die de NV boven de Brusselse topclub heeft neergelegd bij de Nationale Bank. Het vorige boekjaar werd 312.545 euro winst gehaald op inkomsten ten belope van 85,6 miljoen euro.

In de summiere toelichting bij de cijfers wijst RSC Anderlecht op twee oorzaken voor de stijgende cijfers. Enerzijds 'een ander sportief parcours in Europa in vergelijking met het seizoen 2015/16' en anderzijds 'de meerwaarde op transfers'.

Exacte cijfers over individuele transfers vallen niet terug te vinden in de resultatenrekening. Maar Anderlecht verkocht in de betrokken periode wel enkele spelers voor mooie bedragen. Het gaat daarbij onder meer om Dennis Praet (voor 10 miljoen euro naar Sampdoria), Stefano Okaka (voor 6 miljoen euro naar Watford) en Steven Defour (voor 8,6 miljoen naar Burnley).

Opvallend is de forse toename van de schulden. Die verdubbelden tot 81,3 miljoen euro. Vooral de kortlopende schulden gingen flink de hoogte in: van 21,8 tot net geen 60 miljoen euro. Ook op dat vlak biedt de toelichting bij de cijfers weinig houvast. Anderlecht wijst op dat vlak ook naar 'investeringen in transfers van spelers'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud