Vincent Kompany nieuwe coach van Anderlecht

Vincent Kompany stopt met spelen en wordt meteen de nieuwe coach van Anderlecht. ©BELGA

Rode Duivel en Anderlecht-boegbeeld Vincent Kompany (34) stopt per direct met voetballen. Hij wordt de nieuwe coach van Anderlecht.

Nieuwe position switch bij voetbalclub Anderlecht. Vincent Kompany keert niet als speler terug uit de periode waarin hij door een blessure buiten strijd was. Hij hangt zijn schoenen aan de haak en wordt zonder enige ervaring meteen de coach van Anderlecht. De huidige trainer Frank Vercauteren verlaat de club.

Afgelopen week gingen al geruchten dat er een haar in de boter zat tussen Vercauteren en Kompany. Beiden zaten in elkaars vaarwater, waarbij er onduidelijkheid was wie nu aan de touwtjes trok. Er was ook discussie over de middenvelder Adrien Trebel die opnieuw boven water kwam bij de club. De bedoeling was dat Trebel met zijn erg riante inkomen de club al lang had verlaten, maar hij raakt niet weg. Vercauteren zou wel nog een optie in hem zien, Kompany niet.

Anderlecht blijft zo de personeelswissels en koerswendingen opstapelen.

Manchester City

Vincent Kompany keerde bij de start van vorig seizoen terug naar Anderlecht. Daar debuteerde hij op zijn 17de, om na drie seizoenen te verkassen naar het Duitse Hamburg. In 2008 belandde hij bij Manchester City, dat toen in handen was gevallen van de koninklijke familie van Abu Dhabi. Kompany die er uiteindelijk elf seizoenen zou spelen, wordt zo geassocieerd met de steile opgang van City naar de top van het internationale voetbal. Hij wordt er gezien als een club-icoon, maar uiteindelijk koos hij er toch voor terug te keren naar zijn eerste liefde Anderlecht.

Kompany is intussen ingeschreven in de Pro Licence-opvolging. Dat zou voldoende zijn om te functioneren als coach. Hij bracht bondscoach Roberto Martinez vorige week op de hoogte van zijn intenties te stoppen als voetballer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud