Vincent Kompany ruilt Man City voor Anderlecht

Vincent Kompany ruilt het lichtblauwe truitje van Manchester City voor een paarswit. ©Photo News

Vincent Kompany trekt na elf jaar een streep onder zijn carrière bij Manchester City. Hij stapt over naar RSC Anderlecht, waar hij 'player-manager', zeg maar speler-trainer wordt.

Kompany maakte zijn vertrek bij Man City vanmorgen bekend op Facebook.

Hij sloot zijn carrière bij de Engelse ploeg af met een klinkende zege tegen Watford (6-0) en met winst van de FA Cup.

Via een open brief op Facebook liet Kompany zondagmorgen weten dat hij vertrekt bij Man City. 'We hebben een fantastisch seizoen afgesloten. Mijn elfde als een 'Blue'. En ik kan niet geloven dat ik dit schrijf... maar dit was ook mijn laatste als speler van City. Manchester City heeft me alles gegeven en ik heb geprobeerd zoveel mogelijk terug te geven.’

Hij kondigde ook een ‘deel 2’ van zijn brief aan. En dat kwam er zondagmiddag met een flinke verrassing. De veelgeprezen verdediger stapt over naar RSC Anderlecht, waar hij de volgende drie jaar ‘player-manager’ wordt.

‘Het is de meest gepassioneerde en toch rationele beslissing die ik ooit heb genomen’, zegt Kompany, waarna hij verwijst naar zijn vormingsjaren bij Anderlecht, ‘Belgium’s finest’.

Kompany legt ook uit dat hij vorig jaar toevallig langskwam bij Anderlecht en dat voorzitter Marc Coucke en sportief directeur Michael Verschueren zijn mening vroegen over de moeilijke situatie waarin paars-wit was verzeild. Van het een kwam het ander en onlangs kreeg Kompany een telefoontje van Anderlecht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud