Voetbalbond richt Esports Academy op

©Photo News

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) professionaliseert de eDevils met de oprichting van de RBFA Esports Academy in het Proximus Basecamp in Tubeke.

De voetbalbond gaat samen met Proximus op zoek naar nieuw talent voor het bestaande nationale e-sportteam, de eDevils. Op 17 april begint de scouting met een eerste KBVB-toernooi voor FIFA 21 op PlayStation met alleen niet-professionele gamers.

'Onder de amateurs zit nog heel veel onontgonnen talent dat we willen ontdekken en opleiden net zoals in het gewone voetbal', zegt Bart Cobbaert, Esports Specialist van de voetbalbond. De e-sporters krijgen coaching en begeleiding net zoals andere atleten.

Onder de amateurs zit nog heel veel onontgonnen talent dat we willen ontdekken en opleiden net zoals in het gewone voetbal.
Bart Cobbaert
Esports Specialist voetbalbond

Dit eerste KBVB-toernooi wordt gespeeld op de PlayStation-console en met het voetbalgame FIFA 21. De top acht van de vier kwalificatierondes - waarbij alleen met de Rode Duivels mag worden gespeeld - belanden in een grote online finalecompetitie op donderdag 6 mei.

Offline

Voor de final four van elke kwalificatieronde gaat de voetbalbond nog een stapje verder. Zodra de pandemie het toelaat, worden zij uitgenodigd in het Proximus Basecamp in Tubeke op de RBFA Esports Academy voor een offline event waar ze samen met professionele gamers zullen oefenen, tips en bijkomende trainingen krijgen.

De voetbalbond wil op die manier een talentengroep - voor het eerst een mix van profs en niet-profs - verzamelen als basis om de volgende vier jaar uit te selecteren voor e-sportinterlands en internationale competities.

De KBVB gaat in een latere fase ook specialisten scouten voor de andere belangrijke spelconsole in het esportlandschap, de Xbox en de andere populaire voetbalgame Pro Evolution Soccer, kortweg PES.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud