Voetbalbond roept voor maandag vergadering bijeen

Steven Martens (l.), de CEO van de KBVB. Naast hem voorzitter François De Keersmaecker ©BELGA

Op de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) staat maandag een uitzonderlijke algemene vergadering gepland. Na de turbulentie van de laatste weken betreffende het beleid van Steven Martens en Bob Madou zal het functioneren van beide topmannen ongetwijfeld een van de agendapunten zijn.

Maandag om 15.30 uur maakt de KBVB zich op voor een toptreffen met alle bestuursleden van de voetbalbond, onder het voorzitterschap van François De Keersmaeker.

Op de agenda: de evaluatie van het voorbije WK in Brazilië. De 'flater' met de hotelfactuur, waarvoor intussen teammanager Nicolas Cornu de prijs - een ontslag - betaalde, zal ongetwijfeld ter sprake komen.

Volgens een aantal Franstalige kranten zou ook aan de stoel van Bob Madou, de rechterhand van Steven Martens, stevig gezaagd worden. De vraag is wat dat betekent voor Steven Martens. Martens en Madou staan immers bekend als een tandem, sinds ze beiden samen actief waren bij de Engelse tennisbond, en nadien ook samen de overstap naar de KBVB maakten. 

Bondscoach Marc Wilmots reageerde in Sport/Voetbalmagazine ondertussen op het bericht dat een deel van Rode Duivels twijfelt aan zijn capaciteiten: 'Ik ga het de spelers vragen en ik hoop dat het er dan ook uitkomt. (...) Als ze denken dat ze beter af zijn met een andere trainer, zeg ik: doe maar.'

Wilmots zei eerder deze maand dat hij niet zeker is dat hij zijn contract tot 2018 zal uitdoen. In april onderhandelde 'Das Kampfschwein' met Bayer Leverkusen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud