Advertentie

Voetbalclubs sluiten deal met fiscus

Onder meer Club Brugge sloot een deal met de fiscus. Op de foto teamkapitein Timmy Simons. ©Photo News

Meerdere eersteklasseclubs hebben in alle stilte een deal gesloten met de fiscus. Sinds 2008 betaalden de meeste clubs geen belastingen op de riante inkomsten voor tv-uitzendrechten die ze opstreken.

Intussen sloten onder meer Club Brugge, AA Gent en Waasland-Beveren al een deal met de belastinginspectie waardoor ze niet meer vervolgd kunen worden. Dat berichten Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen donderdag.

Voetbalclubs die onder het statuut van een vzw werken, moeten in principe 15 procent belastingen betalen op de tv-inkomsten die ze via de Pro League van Telenet en Proximus krijgen. De BBI ontdekte enige tijd geleden dat die clubs jarenlang geen cent belastingen op de tv-rechten hebben betaald.

Het gevolg is dat de fiscus - minstens sinds 2008 - enkele miljoenen euro's aan belastingen van de voetbalclubs heeft mislopen. De belastinginspectie pikt dat uiteraard niet en heeft het voorbije anderhalf jaar met de clubs proberen te bemiddelen om de belastingschuld terug te betalen. Voor bepaalde clubs zou het volgens onze informatie gaan over fikse bedragen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud