Weinig verrassingen in EK-selectie Rode Duivels

Bondscoach Roberto Martinez. ©Photo News

Bondscoach Roberto Martinez kiest in zijn selectie voor het Europees kampioenschap voor de vertrouwde namen. Het EK voetbal begint op 11 juni en wordt over heel Europa betwist.

Martinez maakte maandagmiddag bekend welke 26 spelers in het beste geval een maand lang de selectie van de nationale ploeg uitmaken. De grootste verrassing is de afwezigheid van derde doelman Koen Casteels (VFL Wolfsburg), die na het seizoen geopereerd wordt. Ook Adnan Januzaj (Real Sociedad) en Alexis Saelemaekers, die een uitstekend debuutseizoen kende bij de Italiaanse grootmacht AC Milan, zijn opvallende afwezigen.

Normaal mogen EK-selecties maar uit 23 spelers bestaan, maar door de zware belasting van het coronaseizoen 2020-é021 verhoogde de Europese voetbalbond UEFA dat aantal naar 26. Naast de selectie van 26 is er een reservelijst van elf spelers met Thomas Kaminski, Alexis Saelemaekers, Albert Sambi Lokonga, Bryan Heynen, Thomas Foket, Adnan Januzaj, Brandon Mechele, Jordan Lukaku, Zinho Vanheusden, Yari Verschaeren en Charles De Ketelaere.

De definitieve selectie voor het EK moet binnen zijn op 1 juni. Het tornooi begint op 11 juni met de openingswedstrijd tussen Italië en Turkije in het Stadio Olimpico in Rome. De Rode Duivels beginnen een dag later tegen Rusland aan hun jacht op de Europese titel. Om de 60-jarige verjaardag van de UEFA te vieren vindt het EK niet in één land plaats, maar in elf verschillende speelsteden.

In maart vorig jaar werd beslist het EK een jaar uit te stellen wegens de eerste coronagolf. Het EK moest toen plaatruimen zodat nationale competities hun seizoen konden afwerken. De UEFA voorspelde toen dat dat uitstel een half miljard euro aan inkomstenverlies zou betekenen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud