Wouter Vandenhaute grijpt naast Roda JC

Wouter Vandenhaute. ©Dieter Telemans

Roda JC komt in handen van de horecamagnaat Roland Hogenelst en de ICT-ondernemer Stijn Koster. De Nederlandse club was zo goed als rond met de Belgische mediaondernemer Wouter Vandenhaute, maar vertrekkend eigenaar Frits Schrouff gaf de voorkeur aan een Nederlands initiatief.

Nadat Hogenelst en Koster afgelopen weekeinde nog van de onderhandelingstafel waren weggelopen, willen ze nu samen met drie lokale zakenlieden de club overnemen.

Hogenelst en Koster hebben maandagavond de KNVB de benodigde garantstelling van 900.000 euro gestuurd. Om tijd te kopen was Schrouff ook bereid om met die bankgarantie over de brug te komen, maar dat bleek niet nodig.

Maandag was de laatste dag waarop Roda de garantstelling mocht aanleveren. Anders dreigde de licentiecommissie de club opnieuw drie punten in mindering te brengen. Eerder kreeg Roda al eens zo’n straf vanwege het bestuurlijke gerommel rond ex-overnamekandidaat Mauricio Garcia de la Vega. Tegen die sanctie volgt in november nog een beroepszitting.

Supporters

Roland Hogenelst, Stijn Koster en de drie lokale ondernemers zijn mondeling akkoord over de overnamedeal. Wel moet alles nog officieel op papier worden gezet. Het gezelschap neemt het aandelenpakket (79,98%) van vertrekkend eigenaar Schrouff over. De overige aandelen blijven in handen van de Zwitserse Rus Aleksei Korotaev (20%) en de stichting die gouden aandeel beheert (0,02%).

Hogenelst en Koster nemen allebei een groter deel van de aandelen, de lokale ondernemers gaan voor een kleiner percentage. In het plan is ook een rol voor de supporters van Roda weggelegd, die eveneens een deel van de aandelen zullen overnemen. De hoop van de groep is dat zich later nog meer ondernemers uit de regio melden die willen meedoen.

Onderhandelingstafel

Dat Hogenelst en Koster - samen met een aantal anderen - alsnog willen instappen is verrassend. Afgelopen weekeinde liep Hogenelst, bekend als eigenaar van de restaurantketen La Cubanita, nog weg van de onderhandelingstafel. Hij gaf als reden dat de financiële en organisatorische chaos bij Roda in zijn ogen te groot was.

Nu zich nog een aantal anderen hebben aangesloten, durft de Zuid-Hollandse zakenman het klaarblijkelijk toch aan om in te stappen. Hogenelst wil in Roda stappen om een nieuw horecaconcept voor voetbalclubs uit te rollen. In het plan neemt hij de horeca in het Parkstad Limburg Stadion voor zijn rekening.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud