Advertentie

BAT legt 49 miljard dollar op tafel voor Camel

De hoofdzetel van BAT in Londen. ©REUTERS

De sigarettenfabrikant British American Tobacco heeft eindelijk een akkoord bereikt over de volledige overname van Camel-maker Reynolds America.

BAT verhoogt zijn eerdere bod op de 58 procent van Reynolds American die het nog niet in bezit had. De tabaksreus betaalt 59,64 dollar per aandeel in cash en aandelen. Dat is 5,6 procent meer dan de 56,5 dollar per aandeel die het in oktober vorig jaar bood. Dat bod werd afgewezen door de Amerikanen.

Het totale prijskaartje voor de overname van het controlebelang loopt daarmee op tot 49,4 miljard dollar (46,4 miljard euro).

©AFP

BAT, bekend van de merken Kent en Lucky Strike, wil met de overname terugkeren op de Amerikaanse markt. Die keerde het 12 jaar geleden de rug toe. Reynolds is een interessante prooi omdat het de leider is in de VS in de groeiende markt voor elektronische sigaretten.  

Marktleider

Door de combinatie van beide bedrijven ontstaat een nieuwe gigant in de sector die Philip Morris International (Marlboro) zal overtreffen als de grootste beursgenoteerde sigarettenfabrikant. Het niet-genoteerde Chinese staatsbedrijf China National Tobacco is echter nog groter.

De operatie moet worden goedgekeurd door de concurrentie-autoriteiten in de VS en Japan. Als die het licht op groen zetten, kan de deal afgerond worden in het derde kwartaal.

Reynolds American (5.600 werknemers) verkocht in 2015 voor 10,7 miljard dollar tabak (10 miljard euro). BAT (50.000 werknemers) zette in die periode een omzet van 13,1 miljard pond (14,9 miljard euro) neer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud