Lucky Strike wint rechtzaak tegen Belga-imitatie

©IMAGEGLOBE

De rechter verbiedt de verpakking van het sigerettenmerk B. Die doet te hard denken aan het opgeheven merk Belga. Volgens de rechter probeerde de producent van B verwarring te zaaien onder ex-Belga-rokers.

Het sigarettenmerk B van de producent Torrekens Tobacco Belgium moet zijn verpakking aanpassen, want ze lijkt te hard op die van het verdwenen sigarettenmerk Belga. Dat lijkt geen toeval, want nog maar enkele maanden geleden werd de merknaam Belga vervangen door Lucky Strike. Beide merken zijn in handen van de tabaksproducent British American Tobacco.

Vernietigd

Het bedrijf besloot Torrekens Tobacco Belgium voor de rechter te dagen toen het zag dat het voormalige Belga-rokers probeerde te verleiden. De handelsrechtbank gaf de multinational gelijk. Volgens de rechter zaaide de producent van B doelbewust verwarring. Alle B-verpakkingen die lijken op de verpakking van Belga moeten uit de handel worden genomen en worden vernietigd.

Net zoals dat het geval was bij de verpakking van Belga, overheersen rood en wit de doosjes waarin B-sigaretten zitten. Bovendien zijn ook de kleuren van de Belgische vlag aanwezig.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud