Advertentie

Silicon Valley investeert in cannabis

©EPA

Peter Thiel, als oprichter van Paypal een van de grote namen in Silicon Valley, investeert in Privateer Holdings, dat wil uitgroeien tot 'Starbucks van de cannabiswereld'.

Privateer Holdings sloot onlangs een akkoord met de nazaten van Bob Marley om een wereldwijd cannabismerk Marley Natural op de markt te brengen. Het bezit ook nog een plantage voor medicinale cannabis in Canada en Leafly.com, een website waar gebruikers reviews en prijsinformatie over verschillende soorten cannabis kunnen opzoeken. 

Peter Thiel heeft via zijn investeringsfonds Founders Fund ook belangen in onder andere Afecbook, Spotify, SpaceX en AirBnB.

Dat een investeerder als Thiel - via zijn fonds Founders Fund- met 'enkele miljoenen' op de proppen komt voor de uitbouw van een cannabisimperium, is opmerkelijk en zal vermoedelijk extra investeerders aantrekken. Privateer liet vorig jaar al weten 75 miljoen dollar te willen ophalen waarbij het bedrijf volgens mediaberichten op meer dan 400 miljoen dollar gewaardeerd zou worden. Founders Fund heeft verder ook aandelen in SpaceX, AirBnb, Spotifyn Facebook en Oculus.

'De investeringen is een belangrijke mijlpaal', zegt Brenden Kennedy, CEO van Privateer. 'Het is nu wachten tot politici en bureaucraten stappen ondernemen.' Hij doelt daarmee op het beperkte aantal staten in de VS waar recreatief cannabisgebruik gelegaliseerd is. Vier, om precies te zijn. Weinig, wetende dat de publieke opinie in de VS steeds meer richting legalisering evolueert. Voor medicinale doeleinden is cannabisgebruik in 24 staten in een of andere vorm toegestaan.

'We zijn ervan overtuigd dat de regelgeving de publieke opinie zal volgen', luidt het bij Founders Fund. Het fonds heeft het bedrijf en de markt 18 maanden bestudeerd vooraleer de miljoenen op tafel te leggen. 'Het bedrijf zit in pole position om de markt te veroveren.'

De Privateer-topman schat de legale cannabismarkt in de VS momenteel op anderhalf miljard dollar, maar denkt dat dat de komende jaren zal verveelvuldigen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud