opmerkelijk

Snoop Dogg lanceert eigen cannabismerk

Raper Snoop Dogg en zangeres Ke$ha op de MTV Movie Awards. ©AFP

Als groot liefhebber van het product, lanceert rapper Snoop Dogg nu ook zijn eigen lijn cannabis. 'We worden het eerste mainstream cannabismerk ter wereld', aldus de Amerikaanse muzikant.

Snoop Dogg, Snoop Lion, DJ Snoopadelic of gewoon Calvin Broadus. In welke gedaante de Amerikaanse rapper de voorbije jaren ook buitenkwam, hij was steevast omringd door een wolk cannabisrook. En Snoop maakt van zijn hobby nu ook zijn beroep.

De rapper lanceerde gisteren in de Amerikaanse staat Colorado zijn eigen cannabismerk - Leafs By Snoop. Onder die merknaam worden verschillende rookbare soorten verkocht, maar even goed voeding met marihuana in verwerkt. 'Ik sta al 20 jaar op de barricaden', zegt de rapper aan de gespecialiseerde website The Cannabist. 'Ik ben een meester van marihuana. Mensen vertrouwen er dus op dat ik enkel het beste op de markt breng. We willen het eerste mainstream merk in deze industrie worden.'

Snoop is wel niet de eigenaar van het merk. Het is het gespecialiseerde bedrijf LivWell - die onder andere een keten van coffeeshops hebben in Colorado - dat de rapper inschakelt om cannabis in de mainstream te krijgen. Zoals sportmerken bekende atleten aan zich binen voor branding, doet LivWell dus hetzelfde met een topper in zijn eigen genre.

Snoop heeft overigens al bekende concurrentie voor die positie als het mainstreammerk bij uitstek. De nazaten van legendarisch reggaemuzikant Bob Marley lanceerden vorig jaar al het cannabismerk Marley Natural. En de erven Marley spraken bij de lancering ook de ambitie uit om de 'Starbucks van de cannabis' te worden.

Cannabis is in de VS ondertussen gelegaliseerd voor recreatief gebruik in de staten Colorado, Oregon, Alaska en Washington. De Amerikaanse markt wordt op 1,5 miljard dollar geraamd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud