Tabaksreus Altria steekt miljarden in e-sigaretmaker Juul

E-sigaretten worden in de VS steeds populairder. De traditionale tabaksproducenten willen daar een graantje van meepikken. ©Photo News

Altria telt 12,8 miljard dollar neer voor een belang van 35 procent in Juul Labs, de maker van elektronische sigaretten.

De investering waardeert het in San Francisco gevestigde Juul op 38 miljard dollar. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover een kapitaalverhoging een paar maanden geleden. Altria  is de verkoper van onder meer Marlboro in de Verenigde Staten. Bronnen dicht bij de onderhandelingen hadden al gemeld dat de bedrijven op het punt stonden een deal te sluiten.

Dankzij de overeenkomst kunnen de producten van het in 2015 gelanceerde Juul naast de sigaretten van Altria in de Amerikaanse winkelschappen komen te liggen, waardoor het merk meer zichtbaarheid krijgt.

Miljardairs

Altria kampt met dalende rokersaantallen, terwijl de populariteit van de e-sigaretten sterk toeneemt, onder meer omdat veel rokers overstappen op elektronische producten. Inmiddels is Juul de marktleider in e-sigaretten in de VS. Juul breidt internationaal uit. Door de investering van Altria worden de oprichters van Juul miljardairs.

Onlangs stak Altria, met 9,6 procent ook een grote aandeelhouder van de biergigant AB InBev, 1,8 miljard dollar in de Canadese cannabisproducent Cronos, goed voor een belang van 45 procent. Cannabis biedt de mogelijkheid nieuwe markten aan te boren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud