7 miljoen voor mobiliteitsapp Skipr

Mathieu de Lophem is de oprichter en CEO van Skipr. ©doc

De mobiliteitsapplicatie Skipr krijgt 7 miljoen euro van de bank Belfius en zijn eigenaar Lab Box, de start-upincubator van de autogroep D'Ieteren Auto.

Dat melden beide bedrijven dinsdag in een persbericht. Lab Box, dat Skipr volledig in handen had, behoudt een meerderheid in de start-up, vernam De Tijd.

Skipr is een MaaS-platform, wat staat voor 'Mobility as a Service'. De app helpt bedrijven werknemers mogelijke mobiliteitsvormen te combineren, van de eigen auto over een trein- of busticket tot het gebruik van huurwagens, deelfietsen en parkings.

De mobiliteitsapp wil met de steun van de aandeelhouders een 'strategische positie in de Belgische markt verwerven en de leider worden op het vlak van eengemaakte oplossingen voor werknemersmobiliteit'. Skipr wil het aanbod uitbreiden met extra mobiliteitsdiensten en plant investeringen om de gebruikerservaring te verbeteren. Skipr zal ook uitbreiden naar Frankrijk. 'Andere markten volgen erna'.

Lab Box ontstond in 2018 in de schoot van Lab Box, de incubator van de beursgenoteerde holding D'Ieteren. Lab Box huisvest ook de start-ups Poppy (deelwagens), Lizy (leasing van tweedehands auto's) en Husk (gebruik van privéchauffeurs).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud