Advertentie

Amazon presenteert met Astro eerste huisrobot

Met een 'Alexa-op-wielen' bevestigt de Amerikaanse webgigant de geruchten die al jaren de ronde doen over zijn eerste robot voor in huis.

De Amerikaanse webgigant Amazon heeft dinsdag een nieuw speeltje gepresenteerd. Na jaren van geruchten lanceert het eindelijk zijn eerste huisrobot: de Amazon Astro. Die bestaat uit een touchscreen op wielen, inclusief een periscoop om beter om zich heen te kunnen kijken en legt een meter per seconde af, in alle richtingen.

Volgens Amazon is de robot - die zo groot is als een kleine hond - multi-inzetbaar. Hij kan muziek afspelen en dingen bezorgen aan een specifiek gezinslid. Hij kan gebruikt worden voor videocalls en je door het hele huis volgen. En hij kan je huis controleren als je niet thuis bent en met zijn periscoop checken of je het vuur hebt uitgezet.

999 dollar

De robot komt later dit jaar voor 999 dollar op de markt. Wie er zich een wil aanschaffen, kan dat alleen op uitnodiging. Volgens apparaatchef Dave Limp gaat het om meer dan een 'Alexa-op-wielen' (de spraakassistent van Amazon, red.), maar heeft het apparaatje 'een unieke eigen persoonlijkheid'.

Tot nu toe focuste Amazons roboticateam vooral op robots die zo snel mogelijk pakjes moesten leveren, maar met Astro slaat het een nieuwe weg in. De robot gebruikt onder meer artificiële intelligentie zodat hij niet tegen huisdieren, meubels of huisgenoten opbotst.

Amazon kreeg in het verleden veel kritiek op zijn 'slimme apparaten' omdat die hun gebruikers zouden afluisteren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud