Amazon verpulvert prognoses

Jeff Bezos is fier op zijn 'kindjes' van 10 en 15 jaar. ©AFP

Zowel de omzet als de winst van de e-commercegroep liggen ruim boven de verwachtingen.

Amazon realiseerde in het eerste kwartaal een omzet van 108,5 miljard dollar, dat is liefst 44 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het is ook 4 miljard dollar meer dan verwacht.

De e-commercegroep profiteerde van de hoge vlucht van onlineverkopen als gevolg van corona. Onderaan de resultatenrekening kwam de winst per aandeel uit op 15,79 dollar. Dat is zowat de helft meer als verwacht door analisten.

Twee van onze kinderen zijn nu 10 en 15 jaar. Na ze jarenlang gevoed te hebben, beginnen ze snel te groeien en staan ze op eigen benen.
Jeff Bezos
CEO Amazon

Amazon profiteert ook via streaming van corona. 'Ons kindje - Prime Video - wordt 10 jaar. We hebben nu 175 miljoen klanten en vorig jaar steeg het aantal gestreamde uren met 70 procent', zegt CEO Jeff Bezos.

Bezos noemt ook AWS of Amazon Web Services een kindje, zeg maar de clouddiensten. 'Dit kindje is nu 15 jaar. Het is een business geworden met een omzet van 54 miljard dollar. De omzet is op jaarbasis met 32 procent gestegen en bedrijven als Airbnb, McDonald's en Volkswagen zijn klant.'

In een reactie schiet het aandeel Amazon nabeurs 5 procent hoger naar 3.646 dollar, een nieuwe recordkoers. Vooraf was er - traditiegetrouw - speculatie op een aandelensplit, maar een dergelijke aankondiging blijft uit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud