Advertentie
opmerkelijk

Amazon is minder streng in geval van zombie-apocalyps

©Gene Page/AMC

Webreus Amazon lanceerde eerder deze week eigen software om videospelletjes mee te ontwikkelen, onder de naam Lumberyard. Met dat platform kunnen ontwikkelaars games voor pc’s, consoles, mobiele toestellen en zelfs virtual reality bouwen. Of zombies bestrijden, mocht het nodig zijn.

Amazon biedt Lumberyard volledig gratis aan. Iedereen mag de software kostenvrij downloaden en er mee aan de slag. Amazon denkt er geld mee te verdienen door tegen betaling extra diensten aan te bieden.

Daarnaast zijn in Lumberyard ook andere Amazon-diensten diep geïntegreerd. Wie serverruimte nodig heeft, moet bijvoorbeeld kiezen voor de clouddienst Amazon Web Services. En het is voor ontwikkelaars ook gemakkelijk gemaakt om het spel te linken met Twitch, de streamingsite voor games waar Amazon in 2014 bijna een miljard dollar voor op tafel legde.

Dat Amazon de software gratis aanbiedt, wil nog niet zeggen dat u er zomaar alles mee mag uitvreten. In de gebruiksvoorwaarden wordt een hele lijst opgesomd van niet toegelaten toepassingen. Zo mag je de software niet gebruiken om geautomatiseerde transportsystemen, kerncentrales of medische apparatuur mee aan te sturen of om er zelfrijdende auto’s mee te laten rijden. En je mag Lumberyard ook niet gebruiken voor militaire doeleinden.

Op die laatste voorwaarde heeft Amazon wel een uitzondering opgenomen in de gebruiksvoorwaarden. ‘Deze restrictie is niet van toepassing in het geval van een wijdverspreide virale infectie die wordt doorgegeven via beten of lichaamsvochten, en die ervoor zorgt dat mensen uit de dood opstaan en menselijk vlees, bloed, hersenen of weefsel willen consumeren’, staat te lezen in punt 57.10 van de gebruiksvoorwaarden.

De goed verstopte zombie-passage uit de gebruiksvoorwaarden van Amazon.

Mocht er dus een zombie-apocalyps uitbreken die de georganiseerde samenleving bedreigt, is Amazons software onze bondgenoot in de zoektocht naar een wapen om de mensheid te beschermen. U mag op uw twee oren slapen vannacht. Onze toekomst is verzekerd.

Techhumor

Amerikaanse techbedrijven zijn dol op dit soort verborgen grapjes. Google en moederbedrijf Alphabet zijn de kampioenen van subtiele humor. zo kondigde het bedrijf vorig jaar een aandeleninkoopprogramma aan, waarbij het voor 5.099.019.513,59 dollar aandelen zou terugkopen. Een vreemd getal? 5,09901951359 is de vierkantswortel van 26. En 26 is het aantal letters in het alfabet. En zo was de cirkel rond.

Bij een eerdere kapitaalverhoging verkocht het technologiebedrijf ooit 14.159.265 aandelen, de eerste acht cijfers achter de komma van het getal pi.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud