Advertentie

Beleggers lusten Zalando en Rocket Internet niet

Op de eerste beursdag van Zalando werd er nog gelachen. Bij de opening schoot het aandeel meteen 14 procent hoger. ©REUTERS

Het is een techfeestje in mineur op de beurs van Frankfurt. De aandelen van e-commercebedrijven Zalando en Rocket Internet gaan onderuit.

Zalando en Rocket Internet hadden hun beursgang in Frankfurt ongetwijfeld anders voorgesteld. Een beetje als de Chinese e-commercereus Alibaba, dat op zijn eerste dag op New York Stock Exchange 38 procent hoger schoot. In de dagen erna is de winst wel wat geslonken, maar het aandeel noteert na twee weken nog altijd ruim een vierde boven de introductieprijs.

Rocket Internet, daarentegen, neemt een duikvlucht bij zijn debuut in Frankfurt. Het aandeel kelderde in het eerste uur met meer dan 10 procent. Ondertussen is het verlies ruim gehalveerd. Rocket Internet werd in 2007 opgericht door Samwer-broeders en verschaft groeikapitaal voor beloftevolle online-bedrijven zoals Zalando in zijn beginjaren en verder ook in klonen van Groupon en eBay die later werden overgenomen door die bedrijven. 

De intekenprijs van Rocket Internet bedroeg 42,50 euro en het was dus duidelijk geen goed idee om de e-commerceholding aan de bovenkant van prijsvork naar de beurs te brengen. Die beslissing was natuurlijk wel ingegeven door de grote interesse voor de aandelen, maar lang houden de investeerders hun stukken dus wel niet op zak.

E-tailer Zalando gaat het evenmin voor de wind. Gisteren, op zijn eerste beursdag, schoot het aandeel bij de opening 14 procent hoger maar was die mooie winst op het einde van de dag helemaal weggesmolten. Vandaag blijven beleggers het aandeel verkopen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud