Belgische e-commerce start-up vlucht naar Nederland

Sign2pay-oprichter Nicolas Mertens. ©Dries Luyten

Sign2pay, een Belgische start-up die een mobiele betaaloplossing ontwikkelde voor toepassing in e-commerce, verlaat ons land. Het bedrijf verhuist van Antwerpen naar Amsterdam om 'dichter bij het vuur' te zitten. Het bedrijf ziet bij onze noorderburen meer potentieel voor e-commerce en mobiele betalingen.

Sign2pay is het geesteskind van de 28-jarige Nicolas Mertens, die daarmee al aan zijn tweede start-up zit. Eerder stampte hij de start-up accelerator IdeaLabs uit de grond, waarmee hij in tandem met Telenet jonge ondernemers een duw in de rug geeft. Met Sign2pay ontwikkelde hij een betaaloplossing voor mobile commerce. Een handtekening op een mobiel scherm wordt via biometrische authenticatie een uniek paswoord voor betalingen.

Begin dit jaar haalde Mertens 605.000 euro op voor de ontwikkeling van sign2pay. Het is veelzeggend dat die kapitaalronde plaatsvond bij twee Nederlandse investeerders. Veel partners van sign2pay zijn bovendien in en rond Amsterdam gevestigd. De verhuizing is dan ook deels ingegeven door praktische overwegingen.

Maar tussen de lijnen is ook te lezen dat Belgiƫ achterop hinkt in e-commerce en mobiel betalen. 'De marktpotentie in Nederland is momenteel aanzienlijk groter dan die in Belgiƫ', klinkt het in een persbericht. 'Zowel bij de consument als de retailer heerst een volwassen e-commerce- en mobiele ingesteldheid.'

Met zijn technologie wil Sign2pay het punt elimineren waarop nog veel e-commercetransacties afspringen, met name de betaling. 'Met onze technologie moet je je zetel niet meer uit om je kaartlezer te gaan zoeken', zei Mertens eerder in een gesprek met De Tijd. 'En ze is bovendien veiliger dan een pincode.'

Mobiel betalen is een hot topic in techland. De reden is niet ver te zoeken. Het surfverkeer verschuift snel  van desktop naar mobiel. Volgens Sign2pay wordt dit jaar het omslagpunt bereikt waarbij meer mensen via mobiele toestellen op webshops terechtkomen dan via een desktop. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect