'ByteDance maakt van TikTok Amerikaans bedrijf'

Oracle-topman Larry Ellison krijgt een minderheidsbelang in het populaire TikTok. ©Bloomberg

Het socialemediabedrijf wordt Amerikaans met een meerderheidsbelang voor het Chinese ByteDance en een minderheidsparticipatie voor de Amerikaanse softwarereus Oracle.

Met het plan krijgt Oracle een belang in alle activiteiten van TikTok en dus niet alleen die in de Verenigde Staten. Dat melden The Wall Street Journal en de Financial Times. Ook andere investeerders zouden een minderheidsaandeel kunnen nemen.

Het Chinese ByteDance behoudt een meerderheidsaandeel, wat in tegenspraak lijkt met de eisen van de Amerikaanse regering. Wel gaat TikTok de gebruikersgegevens in de VS opslaan.

De Amerikaanse president Donald Trump liet weten dat hij vernomen had dat een deal tussen ByteDance en Oracle dichtbij was. De toezichthouder voor buitenlandse investeringen in de VS zou woensdag nog een beslissing nemen over de plannen.

Bytedance onderhandelde met verschillende partijen, waaronder Microsoft, om TikToks Amerikaanse activiteiten van de hand te doen sinds Trump vorige maand gedreigd heeft de videoapp te verbieden als die niet wordt verkocht.

Het Chinese bedrijf heeft voor de deal goedkeuring nodig van de Amerikaanse en Chinese autoriteiten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud