Cmosis overweegt beursgang

Cmosis werd in oktober bekroond tot Beloftevolle Onderneming van het Jaar. CEO Luc De Mey (links) nam de prijs in ontvangst. ©BELGA

De Antwerpse beeldchipproducent Cmosis bestudeert de mogelijkheid van een beursgang. Het proces zit nog in een prille fase. Dat vernam De Tijd. Het management van het bedrijf wil de informatie niet bevestigen.

Cmosis, enkele maanden geleden nog gekroond tot Beloftevolle Vlaamse Onderneming van het Jaar, maakt hoogwaardige beeldsensoren die ingebouwd worden in digitale camera’s voor onder meer medische apparaten. De sensoren van Cmosis zitten onder meer in Leica-fototoestellen en worden gebruikt voor doellijntechnologie.

Het bedrijf is sinds 2013 voor 80 procent in de handen van de private-equitygroep TA Associates. De zes stichters en het personeel bezitten de rest van de aandelen (20%). Cmosis rekent voor 2014 op een omzet van 50 miljoen euro en een operationele marge (ebitda) van 30 procent.

De lijst bedrijven die dit jaar een beursgang overwegen dikt aan. Behalve Bone Therapeutics en Biocartis gaat het om het infrastructuurfonds TINC en mogelijk ook om Mithra Pharma en AS Adventure.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud