Familie D'Ieteren pompt nog meer geld in parkingapp

Cleverciti ontwikkelde een slimme parkeertechnologie. De familie Périer-D'Ieteren zit sinds 2015 aan boord van de start-up. ©AFP

De familie Périer-D'Ieteren investeert voor de twee keer in Cleverciti, een Duitse start-up die een slimme parkeertechnologie ontwikkeld heeft.

Met de holding SPDG controleert de familie Périer-D'Ieteren de gelijknamige autogroep. Maar de familie ontpopt zich de jongste jaren ook als durfinvesteerder via SPDG Ventures.

Vijf jaar geleden nam dat vehikel de leiding van een kapitaalronde bij Cleverciti Systems uit München. SPDG bracht 1,3 miljoen van de 2,8 miljoen euro aan. Vorige week legde de Belgische durfinvesteerder voor de tweede keer geld op tafel, deze keer in het kader van een kapitaalronde van 5,6 miljoen dollar (4,75 miljoen euro).

Vrije parkeerplaats

Cleverciti ontwikkelde een technologie om gemakkelijker en sneller een vrije parkeerplaats te vinden. Dat gebeurt via een sensor die aan de gevel van een huis of een verlichtingspaal wordt opgehangen. Die sensor kijkt of een parkeerplaats bezet of vrij is en kan die informatie in realtime doorsturen. Zo kunnen bezoekers van de parking via parkeergeleidingssystemen, een smartphone of navigatiesoftware meteen naar een vrije plek worden geleid.

SPDG zit onder meer in het kapitaal van de Waalse producent van koolstofbuisjes Nanocyl en de Franse luchtvaartmaatschappij La Compagnie. Het heeft ook al enkele succesvolle exits achter de rug, zoals Softkinetic (verkocht aan Sony) en het biotechbedrijf Ogeda (overgenomen door Astellas). Het investeert ook in investeringsfondsen van derden, waaronder het Israëlische Sweetwood.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud