Gentse Awingu mag week lang pitchen in San Francisco

©REUTERS

Het Gentse bedrijf Awingu, dat software verkoopt om werknemers op afstand te laten werken, mag als enige Belg deelnemen aan een evenement in Silicon Valley voor Europese ‘scale-ups’.

Awingu maakt zogenaamde ‘workspace aggregator’ software, waarmee bedrijfsmedewerkers toegang hebben tot hun zakelijke applicaties op tablets en smartphones. Het bedrijf is aan een stevig groeitraject bezig. Het haalde in totaal al 17 miljoen euro op bij investeerders en telt 27 medewerkers.

Awingu werkt samen met wereldbedrijven als Microsoft, HP, Google en IBM, en het telt de operator Proximus en de bekende serie-investeerder Michel Akkermans onder zijn aandeelhouders. Aan het begin van de zomer haalde het nog 2,6 miljoen euro op

Als enige Belg mag Awingu van 12 tot 21 september deelnemen aan ‘Startup Europe Comes to Silicon Valley’ (SEC2SV), een programma dat beloftevolle Europese bedrijven moet helpen om zich te lanceren in de VS. Tijdens de week in San Francisco mogen ze zichzelf voorstellen en komen ze in contact met mogelijke partners, klanten en investeerders. Op het programma staat onder meer een bezoek aan Google, Microsoft en Pinterest.

Walter Van Uytven, de CEO van Awingu, ziet veel kansen om ‘interessante mensen te ontmoeten, business contacten te leggen en sterke partnerships uit te bouwen’. Het bedrijf was vorig jaar overigens al op eigen kracht naar de Amerikaanse westkust getrokken.

SEC2SV wordt georganiseerd door de Amerikaans-Italiaanse ‘ondernemersschool’ Mind the Bridge en de Europese kennisinstelling EIT Digital.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud