Groen licht voor overname van Zetes

Zetes verdwijnt door de overname door Panasonic waarschijnlijk na 12 jaar van de beurs. ©Photo News

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) ziet geen belemmeringen voor de concurrentie als Zetes in de handen valt van het Japanse Panasonic.

Zetes, dat al bijna 12 jaar op de beurs van Brussel staat, is een specialist in de identificatie van mensen, via bijvoorbeeld de elektronische identiteitskaart, en van goederen, onder meer met barcodelezers en draagbare terminals.

Eind vorig jaar raakte bekend dat de Japanse elektronicagroep Panasonic Zetes wil overnemen met een bod dat het Belgische bedrijf waardeert op bijna 300 miljoen euro. Met het groene licht van de Belgische concurrentiewaakhond is nu opnieuw een obstakel voor die operatie opgeruimd. 

De divisie AVC (Advanced Video Coding) van Panasonic waarin Zetes geïntegreerd zal worden, produceert en verdeelt draagbare terminals. De BMA analyseerde voor haar onderzoek twee markten: die voor groot formaat robuuste draagbare terminals en die voor oplossingen voor het automatisch capteren van gegevens voor de identificatie van goederen.

De autoriteit heeft nu geoordeeld dat de concentratie de mededinging op deze markten niet significant beperkt. Zoals de auditeur is de instantie onder andere tot deze conclusie gekomen omdat er geen risico is dat Panasonic de terminals zal voorbehouden voor Zetes en omdat het segment van de oplossingen voor het automatisch capteren van gegevens voor de identificatie van goederen in volle groei is en gekenmerkt wordt door een groot aantal spelers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect