Herstructurering bij Barco kost 240 banen

Het nieuwe hoofdkwartier van Barco ©Jaspers-Eyers

Barco voert in zijn hele organisatie een herstructurering door. Daarbij sneuvelen 240 bediendejobs. De operatie moet de efficiëntie verbeteren en de bedrijfskosten verminderen.

De Kortrijkse beeldvormingsgroep kondigt onverwacht een herstructureringsplan aan. Het moet Barco helpen beter in te spelen op markttrends, groeikansen te benutten en de winstgevendheid op lange termijn te versterken. De herstructurering past in het in 2016 gelanceerde Focus to Perform-programma.

De operatie wordt in de loop van 2019 uitgewerkt en kan 240 bediendejobs treffen, waarvan 55 in België. De arbeiders blijven buiten schot. Bij heel Barco zijn ongeveer 3.600 mensen aan de slag.

Onder meer de divisies die software ontwikkelen, de marketing, service en productmanagement worden aangepakt. Ook de organisatie zelf en de beslissingsprocessen worden gestroomlijnd.

Barco  is van plan het resultaat van de kostenbesparingen te herinvesteren 'in bepaalde groei-initiatieven, in innovatie en in de verdere bedrijfsexpansie in geografische targetregio’s'. De groep verwacht dat de ingrepen de indirecte bedrijfskosten tegen 2020 met circa 20 miljoen euro kunnen verminderen 'na aftrek van de herinvesteringen in strategische groei-initiatieven'.

De kosten van de herstructurering zal Barco boeken in het vierde kwartaal van 2018. Hoeveel die zullen bedragen, zegt de beeldvormingsgroep niet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud