‘Intel wilde 5G-chips aan Apple verkopen'

©EPA

Chipmaker Intel en computerbouwer Apple hebben volgens The Wall Street Journal gepraat over een verkoop van de tak van de chipmaker die 5G-modems maakt. De gesprekken zijn bekoeld en Intel zoekt nu andere kandidaten, aldus de krant.

Intel  maakte recent bekend dat het de tak die modems voor mobiele apparaten maakt wilde afstoten. Rond hetzelfde moment maakte Intels concurrent Qualcomm  een grote deal bekend om 5G-chips aan Apple  te leveren.

Volgens The Wall Street Journal gingen aan dat nieuws lange onderhandelingen tussen Intel en Apple vooraf over een verkoop van de chiptak. Apple en Intel waren volgens de krant al sinds vorige zomer in gesprek.

Toen de gesprekken spaak liepen, besloot Apple zijn 5G-chips bij Qualcomm te bestellen. Apple en Qualcomm sloten een contract voor zes jaar en kwamen in één beweging ook overeen om een heleboel lopende rechtszaken in der minne te regelen.

Intel zou intussen al van diverse partijen interesse hebben gekregen voor zijn modemtak. Het is niet duidelijk of Apple daar nog bij zit.

Er gaan al langer geruchten dat de iPhonemaker zelf aan modemchips werkt. Er gaan echter waarschijnlijk nog jaren overheen voordat Apple zelf zo'n chip heeft gemaakt.

Wat Is 5G?

5G, de nieuwe generatie mobiel internet, belooft op de piek snelheden van 20 Gbps, 200 keer meer dan de huidige 4G.

Tegelijk belooft het betrouwbaarder te zijn. Een filmpje dat moet ‘bufferen’ is verleden tijd.

Door 5G kunnen toestellen en voertuigen sneller en betrouwbaarder connecteren met het internet. Dat zet de zelfrijdende wagen en allerlei slimme toestellen op de rails.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect