IoT-bedrijf Rombit neemt beveiligingsfirma Sercotec over

Het Antwerps technologiebedrijf Rombit neemt de digitale beveiligingsfirma Sercotec over.

Het Internet of Things-bedrijf Rombit neemt de beveiligingsfirma Sercotec over. Het is de eerste overname van het bedrijf gespecialiseerd in het efficiënter maken van onder meer bedrijfsterreinen en werven door ze digitaal te verbinden.

Digitaal laagje

Rombit vertrekt van de bestaande IT-infrastructuur waaroverheen het een digitaal laagje giet om onder meer steden, industrieterreinen en bouwwerven efficiënter te maken. Dat digitale laagje is Romcore, een big data platform dat verbonden is met apparaten zoals QR-scanners en verkeersborden

Al meer dan 20 jaar installeert Sercotec beveiligingsoplossingen zoals camerabewaking, inbraak- en branddetectie. Het is gevestigd in de Antwerpse Haven en ook na de overname blijft het bedrijf daar.

Beveiligen met internet der dingen

De bedrijven vullen elkaar aan voor oplossingen rond efficiëntere toegangs- en aanwezigheidscontrole. Rombit biedt met Badgecontrol een digitale monitoring van mensen en voertuigen op werven en terreinen aan. Via QR-codes te scannen aan toegangspunten kan via het online platform in de browser of app bekeken worden wie of wat zich op het terrein bevindt.

De samenwerking zal leiden tot de ontwikkeling van nieuwe producten binnen de beveiligingssector, deelden de bedrijven nog mee. Details hierover zijn nog niet bekend.

De overname van Sercotec sluit hierbij aan: 'Sercotec is een belangrijke schakel in het creëren van een smart access platform, een totaaloplossing voor toegangs- en aanwezigheidscontrole op industriële sites', zegt Jorik Rombouts, oprichter van Rombit.

Het personeel van Sercotec blijft instaan voor de installatie en het onderhoud van de bestaande en toekomstige productportfolio. De overname brengt technici samen met het huidige team van Rombit dat voornamelijk uit ingenieurs en ontwikkelaars bestaat. Ook Sercotec's manager Urbain Schelpe blijft

Van start-up naar scale-up

Rombit werd opgericht in 2012 en telt momenteel ruim 50 medewerkers. In 2016 investeerde ondernemer Michel Akkermans 10 miljoen euro in het bedrijf.

Voglens de jaarrekening van 2015 draaide Rombit een omzet van 873.271 euro. Cijfers voor 2016 werden niet meegedeeld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud